Elämän yksinkertaistaminen

Kun pohdimme ihmiskuntamme teknologian ja materian kehittymista ja sen perimmäistä tavoitetta, näemme että kaiken takana on ihmisen luontainen pyrkimys tehdä asioita yksinkertaisemmin ja helpommin. Suuri haaveemme on olla tekemättä mitään ja päästää lepäämään... Kaikki haluaisimme ansaita lisää rahaa, jotta voisimme turvata tulevaisuuttamme ja päästää helpommalla. Tiskikone on keksitty ettei tarvitse käsin tiskata, muiden kodinkoneiden, maanhankinnan, byrokratian ja jopa vanhushuollon takana on ajatus yksinkertaisemmasta ja helpommasta elämästä. Se tavoite meiltä kuitenkin monesti unohtuu. Vaikka teknologian kehittymisen myötä asioita on pyritty yksinkertaistamaan, niistä kuitenkin on tullut monimutkaisempia. Hienot omakotitalot ja helpon elämän apuvälineet vaativat huoltoa, työtä, stressiä. Olen jotenkin niin kypsynyt tähän materiasta riippuvuuteen, että ... päätin yksinkertaistaa elämäni.

Kirjoissa ja blogeissa luvataan, että elämän yksinkertaistaminen alkaa ulkoisesta ja vie sisimpään. Ja se on oikein tervetullut. Kaikki turha saa jättää elämäni ja kaikki tarpellinen ja rakas jäädä siihen. Matkan tavoitteena on itseeni tutustuminen vielä paremmin, turhasta luopuminen, lilää aikaa rakkaille asioille saaminen ja tasapaino.

Käytän matkallani yksinkertaisuuteen kerrospyramidimallia, jossa on kahdeksan kerrosta joita alan elämässäni yksinkertaistamaan:
1. Tavarat
2. Raha
3. Aika
4. Terveys
5. Ihmissuhteet
6. Kumppani/Parisuhde
7. Minä itse
8. Hengellisyys

Ensimmäisenä alan järjestämään tavaroita. Tarkoituksena on päästää kaikesta turhasta eroon. Paperipinot, laatikot, hyllyt, vaatteet... Hui... Jännää. Millaistahan tästä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sinkkuelämää

Eli suomeksi : minulle riitti. Suhteilu. Joksikin aikaa. Minulle tuli paha ähky. Mä en enää jaksa. Piste. Mikä ihme ihmisiä vaivaa? Ovatko...