4 kk!

Tänään olen ollut seurustelematta yhtäjaksoisesti toiseksi pisimmän ajan elämässäni 4 kk ! Pisin aika on ollut 6 kk ja luulenpa, että tällä kertaa ylitän tuonkin ajan. Jee!

Yksin olemisessa on paljon hyviä puolia. Esimerkikisi voin osallistua Napakymppiin ensi perjantaina ilman, että kukaan asiasta valittaa tai suuttuu :* ;), voin tehdä töitä, nukkua, syödä, juhlia, eristäytyä niin paljon, kuin haluan. Voin tulla ja mennä ilman, että jätän ketään huomioimatta. Tehdä tai olla tekemättä kotitöitä juuri niin, miten vain haluan. Cool. Löysin jonkun blogista 28 hyvää syytä olla sinkku, joita tahdonkin pohtia :)

1. Saa katsella ketä tahansa ihmistä ilman syyllisyyden tunteita.
Tuo on kyllä totta. Ihmisistä tykkäävälle ihmiselle heitä katsominen on kiva. Se ei yleensä tarkoita mitään sen kummempaa, kuin että on hyvännäköinen ihminen vastassa.. Lähes poikeuksetta tämä herättää mustasukkaisuutta seurustelukumppanissa ja sen kautta päänkipua katselemisesta tykkäävälle ihmiselle ;)
2. Saa tulla ja mennä aivan oman mielen mukaan.
Tuokin on totta. Ei tarvitse miettiä, kysellä, sopia... Koska tottakai suhteessa täytyy ottaa toista huomioon. Sinkkuna voi tulla taikka mennä. Kun itse haluaa.
3. Ei tarvitse hermoilla suhteen tilasta: Tulenko pettymään? Kestääkö suhteemme arkea? Rakastaako hän minua aina? 
Äläpä muuta sano. Eteenkin Vaaka-horoskooppimerkkisiä tuo hermoilu ja jatkuva "punnitseminen" syö elävinä. Vaikka eläisikin tässä hetkessä, silti pohditaan kaikkea liikaa. Kuka haluaa mitään perinteistä "arkea" suhteeseen? Sana "arki" on ihan väärin ymmärretty. Ei ole mitään yleispätevää, kaikile sopivaa "arkea"! Johon vielä täytyy olla valmiskin lisäksi! Vaan arjen tekevät ihmiset itse. Arki voi olla kylmä, tylsää, tympeä, monotonista selviytymistä ja etenemista kohti kuolemaa välillä huokailen ja juhlien tai se voi olla lämmin, rakkautta ja  välittämistä täynnä oleva, rutiineja sisältävä aika juhlimisen välissä. Mun kumppanit pitivät minua lapsellisena, koska en ymmärrä, että : "arki on nyt tullut sitte"... Noh, se olikin HEIDÄN arki, heidän valintoihinsa ja maailmankatsomuksensa perustuva arki. Minun ei tarvi sellaista "arkea" jakaa ;) Minä voin elää sitä omaa arkea sinkkuna :)
4. Jää aikaa ystäville.
Kyllä. Ja mitä tärkeintä - tilaa ajatuksissa ystäville ja itselle :)
5. Harva suhde  kestää. Sinkkuna säästyy sydänsuruilta.
Näköjään kaikki ihmiset oppivat, jopa liian sinisilmäisetkin. Enkä surua ja varsinkaan sydänsuruja kaipaa kukaan, uskoisin näin. Jotkut katkeroituvat siitä "true love" käsitteestä. Monien mielestä se on mahdollinen vain "Once Upon a Time" sarjassa (jota toki olen kokonaan katsonut ja ainoa sarja joka saa mut vollottamaan :D ) Onkohan asia näin?
6. Ei mene puhelinlaskua jonninjoutaviin lässytysviesteihin ja -puheluihin.
En laskusta tiedä, mutta siltä osin pitää paikkaansa, ettei mene kallisarvoista aikaa sellaisiin :)
7. Ei tarvitse koko ajan vahtia omaa selustaa tai olla mustasukkainen.
En ole mustasukkainen, multa puuttuu ominaisuus. Vaikka toki haluan tietää mitä, kenen kanssa ja missä kumppanini tekee, mutten siksi että olisin mustasukkainen, vaan siksi, että haluan muutenkin tietää kumppanistani mahdollisimman paljon. 
8. Saa katsoa televisiosta sitä mitä itse haluaa.
Yeah!
9. Saa kuunnella radiosta sitä musiikkia mitä itse haluaa.
Yeah!
10. Ei tarvitse sietää toisen ärsyttäviä ja ällöttäviä tapoja.
Tästä ehkä eri mieltä. Kumppanin tavat... saavat olla hassuja, suloisia, omituisia ja ne ovat osa häntä... Jos tavat ärsyttävät... ? noh taas pohdin liikaa :D
11. Saa bilettää kavereiden kanssa, ilman että joku koko ajan vahtaa.
Juuri niin. "Tulenko hakemaan sinua puolen tunnin päästä vaiko neljänkymmenenviiden minuutin päästä?" - on joskus minulta kumppani kysynyt perjantai-iltana, minun lähdössä yhdelle-kahdelle ystäväni kanssa. Muita vaihtoehtoja ei ole annettu, 30 vaiko 45 min... Voi Luoja :) No more ;)
12. Ei tarvitse keksiä synttäri- ja joululahjoja kumppanille.
Höh, mä kyllä tykkään keksiä kumppanille kaikkea pientä, ei arvokasta huomion osoittamista :)
13. Moni parisuhde johtaa yhdessä asumiseen, jolloin ei ole enää täysin omaa paikkaa, jonne voisi paeta kaikelta ja kaikilta. Sinkkuna voi ottaa itselleen oman paikan ja omaa aikaa juuri silloin kun haluaa.
Tämä on myös niin totta! Huonona päivänä voi vain mököttää itsekseen vaikka sohvalla sarjaa katsoessa ja jätskiä syödessä, eikä tarvitse koko ajan selitellä huonoa päivää ja sitä ettei vika ole kumppanissa. Tuo on paras sinkkuuden osa-alue :)
14. Ei riitoja tai nalkutusta.
KYLLÄ :)
15. Mitään ei tarvitse jakaa, ei ruokaa, ei sänkyä, ei mitään!
Tuo taas ei mielestäni ole mikään plussaa. IMinusta se, että saa jakaa kokemuksia, syödä, nukkua ja tehdä juttuja toisen kanssa on ihan parasta...
16. Ei tarvitse huolehtia kenestäkään muusta kuin itsestä.
Tuokaan on minusta lähinnä sinkkuuden huonoja puolia.
17. Ei tarvitse kestää tylsiä tai huonoja aikoja suhteessa.
Kontrastit. Ne ovat hyviä, eli ei tuokaan mikään plussa ole.
18. Monista lienee mahtavinta, että voi pussailla, flirtata ja yövierailla aivan kenen kanssa ikinä lystää. Vipinää riittää!
Kai... kunnes tulee ähky. Ja niistä kenelle flirttaat tulee harmaa massaa silmissäsi. 
19. Voi olla spontaani.
Ilman jarruja ei aina ole hyvä juttu
20. Ei tarvitse sitoutua minkäänlaisiin päätöksiin, tulevaisuuden suunnitelmiin tai muihin sellaisiin.
Onko tämä kuitenkaan mikään plussa...
21. Ei tarvitse tehdä kompromisseja.
Tuo on totta, voi tehdä miten haluaa
22. On aikaa keskittyä ja panostaa kunnolla uraan/opiskeluun, harrastuksiin ja ihan vain omaan itseensä, kun suhteessa ne jäisivät hunningolle.
Jos nuo ovat elämän tärkeimpiä asioita, ehkä silloin joo :)
23. Sitoutumattomana kaikki ovet ovat aina avoinna.
Mutta valinnanvaran olevan suuri, kulkureitti on vaikeaa hahmottaa yksin...
24. Suhteessa kuuluukin muuttua, mutta sinkkuna ei tarvitse miellyttää ketään.
Eri mieltä. Muuttua tulee aina, jos itse kokee muutoksen tarvetta... 
25. Ei hulluja appivanhempia tai parhaita ystäviä kyräilemässä ja miettimässä, oletko sopiva heidän kullannupulleen.
En oikein tiedä, ei ollut sellaisia tilanteita tai en ehkä mieti niitä.
26. Jokainen päivä on uusi jännittävä tilaisuus säpinään! Kumppanin metsästys on hauskaa!
Niin, kunnes tosiaan tulee ähky eikä kelpaa enää oikein kuka. 
27. Mitä tapahtuisi kaverikeskusteluille, kun ei voisi juoruilla miehistä/naisista? Tilalle tulisivat kuolettavan tylsät puheet kotitöiden jakamisesta tai kaukosäätimen herruudesta. Hoh hoijaa, ketä kiinnostaa?
Tuo on ehkä hyvin nuoren ihmisen keksimät sinkkuuden "plussat" nuo.
28. Pitkässä suhteessa moni päästää ulkonäkönsä rappeutumaan. Sinkulle näin ei kyllä varmasti käy, koska itsensä täytyy pitää riittävän hyvännäköisenä toisille sinkuille!
Olen kyllä liikapalj0on sinkkuja tavannut, joille oma ulkonäkö ei merkitse mnitään. Eikä siisteys, eikä hygienia yms...

Anyway, sinkkuudessa on paljon hyviä puolia. Mutta ainakin yksi todella huono. "Oman ihmisen" puuttuminen. Sellaisen, joka on aina puolellasi, jonka puolella sinä aina olet. Kenen kanssa jakaa asioita, kokemuksia ja hetkiä. Kenestä välittää ja joka välittää sinusta :/. 

Näillä ajatuksilla viikonloppuun! Hauskaa viikonloppua jokaikiselle <3 Jos olet sinkku: tsemppiä Sinulle ja jos olet suhteessa: muista arvostaa kumppaniasi <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sinkkuelämää

Eli suomeksi : minulle riitti. Suhteilu. Joksikin aikaa. Minulle tuli paha ähky. Mä en enää jaksa. Piste. Mikä ihme ihmisiä vaivaa? Ovatko...