Sähkö...tollo

Kuten edellisessä päivityksessäni kirjoitin, lastenhuoneeseen piti laittaa lamppu. Kaikissa muissa huoneissa oli sellainen siisti rasia, mutta lastenhuoneessa katosta pelottavasti roikkui kaksi sähköjohtoa.Eli minun piti ostaa niille se rasia. Tein toisen huoneen kapineesta kuvan ja lähdin paikalliseen sekatavarakauppaan. Sähköosastolla oli paljon niitä rasioita ja valitsin mielestäni samannäköisen.

Tulin takaisin kotiin ja hyökkäsin johtojen kimppuun. Muistin, että joskus joku on maininnut minulle, että jos sähkön kanssa touhuaa kotona, täytyy joku pääkytkin sitten sammuttaa. Löysin kyllä sähkötaulun suht nopeasti, muttei mulla ollut hajua mikä se pääkytkin on ja minkänäköinen. Yksi kytkimistä oli muita hieman isompi ja päättelemällä oivalsin, että se on luultavasti se pääkytkin. Ja olihan se se, koska kun käänsin sen, pesukone yläkerrassa lakkasi toimimasta. Jes.

Sitten noin 15 minuuttia tappelin sen tyhmän rasian kanssa. Se näytti umpinaiselta ja pitihan sitä avata. Keittiöveitsellä se kyllä aukesi. Niin, siinä vielä oli ruuvi, jota ruuvasin pois. Eli rasia on ollut kahdesta osasta tehty. Toki, järkevänä naisena tajusin mitä pitää tehdä. Tietenkin ne johdot piti yhdistää rasiaan.  Aloin miettimään, että mitenköhän minä sen teen kun tuo levy on umpinainen. Evrika ja tajusin, että tietenkin johdot menisivat läpi levyn kahden sivussa olevien aukkojen kautta. Pujotin toinen johdoista yhteen reikään ja tungin sen sitten siihen sähköjohdoille tarkoitettuun reikään, jota loogisesti päättelin olevan oikea. Siinä oli kyllä jostain hämärästä syystä kuusi reikää. En kyllä tajua vieläkään miksi... Jos johtoja on kaksi, mitä varten kuusi reikää...Mut tungin nyt sitten.

Tämän jälkeen minulle tuli mieleen, että kai sen levyn pitäisi jollain tavalla olla katossa kiinni ja olihan siinä mukana myös kaksi ruuvia. Tutkin katossa olevaa reikää, mistä nuo johdot tulivat, ja löysin kaksi ruuvipaikkaa. Tajusin toki, että ne reijät, joita ajattelin olevan johtoja varten olivatkin sittenkin ruuveja varten. Tovin pohdin et mistä nuo johdot sitten tulee levyn läpi ja keksin, että poraanpa reikää levyyn ja siitähän niitä johtoja sitten pujotan nätisti.

Yritin irrottaa sen tungemani sähköjohdon siitä levystä eikä se irronnut millään... Mul meni oikeasti hermot sen kanssa. Loppujen lopuksi kirjoillen, onneksi lapset eivät olleet kotona kuuntelemassa, päätin jättää se johto siihen paikkaan mutta toiselle porata reijän levyyn. Näin sitten teinkin.

Sitten vain ruuvasin sen levyn kiinni kattoon... yhdellä ruuvilla vain xD, mutta tukevalta se vaikutti, kun siitä koukusta vedin.

 Olin hyvin ylpeä itsestäni toki. Taas kerran :D. Kyllä ihminen voi oppia mitä vain. Eikä tarvitse olla mies, että laittaa tuollaisen kapineen kattoon. Sitten ei muuta, kun ruuvasin rasina toinen osa siihen levyyn ja ripustin lamppu :)
 Tuollainen nätti ja ihan itse laitettu :D Pikkasen kyllä jännitti kytkeä päälle sähköt pääkytkimestä. Muttei tapahtunut mitään pamahdusta eikä räjähdystä ja pesukonekin käynnistyi taas. Lähin lastenhuoneeseen ja pistin valot päälle samalla peläten, että kohtapa naapurit kiittää jos joku oikosulku tapahtuu...
Mutta lamppu syttyi nätisti ja siinä se nyt roikkuu :D

En ole arvostanut näitä juttuja suhteessa, kun mies teki niitä. Luulin, että se on peace of cake... Nyt itse sen tehtynä ymmärrän, ettei se vaikeaa toki ole, mutta.... jos mulla joskus vielä on mies, niin lupaan ja vannon arvostaa kaikkia tuollaisia juttuja, jos hän nyt niitä tekee... Voihan olla, että se tyyppi onkin sellainen ettei tee eikä opi eikä halua oppia... teen silloin toki itse... mutta jos hän tekee hän kyllä tuntee olevansa arvostettu niidenKIN vuoksi xD. Kyllä se kantapään kautta oppiminen on tehokasta se xD. Sorry entiset kumppanini, etten osannut arvostaa teitä niin, kuin nyt olisi pitänyt :) Ootte olleet huippuja, kun minun ei koskaan tarvinnut tehdä tuollaisia :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sinkkuelämää

Eli suomeksi : minulle riitti. Suhteilu. Joksikin aikaa. Minulle tuli paha ähky. Mä en enää jaksa. Piste. Mikä ihme ihmisiä vaivaa? Ovatko...