Pohdintoja

Tämä päivitys ei sisällä mitään remontteja eikä autojuttuja. Tuli tarve pohtia ja jäsentää ajatuksia. Lähinnä ihmisistä ja ihmisluonteesta. Eräs mun luonteenpiirre on tuonut minulle paljon harmia elämään, mutta jostain syystä en vain osaa olla erilainen, vaikka haluaisinkin välillä. Se piirre on usko ihmiseen ja hänessä olevaan hyvään.

Koska olen tuollainen avoin ja naiivi sekä toiminnassani vilpitön, koen virheellisesti, että muutkin ihmiset olisivat samanlaisia. Ja se ihmisten todellinen luonne ottaa erittäin kipeästi nuppiin, kun siihen törmään. Toisaalta ymmärrän ihmisen luonnetta siltä osin, että eläimenä ihminen on itsekäs ja tavoittelee omaa etua. Joka on yhteydessä alitajuisesti suvun jatkamiseen tai hengissä pysymiseen. Ja se on ok. Se, mikä nyt mietityttää on tullut huomattua eräällä anonyymipalstalla, jossa olen kirjoitellut mielipiteitäni. Esitän sen asian kysymyksenä ja se vahvasti nakertaa uskoani ihmiseen ja hänessä olevaan hyvään. ONKO ANONYYMILLA OIKEUS RIKKOA LAKIA?

Anonyymikeskustelupalstoja on monia. Jokainen voi kirjoittaa sinne mitä vain ilman, että joku häntä tunnistaa. Se on hyvä, vain onko kuitenkaan? Anonyymipalstoilla on trolleja, joiden tarkoituksena on pahoittaa muiden ihmisten mieltä. Ihan samaa kenen, kunhan aiheuttaa sen jollekkin. Oikeassa elämässä ihminen ei välttämättä edes vaikuttaa sellaiselta, millainen hän voi olla anonyymina. Ja tämä on pelottavaa. Koska joidenkin anonyymien ilkeys on todella vahva. Eikä se ilkeys ihmisestä poistu, vaan se kantaa sen itsessä, vaikkei muut huomaa.

Itselleni on tärkeä se, että olen minä itsenäni. Sellainen, millainen olen. En näe mitään järjkeä siinä, että esiintyisin jossakin anonyymina eri persoonana. Miksi tekisin näin? Miksi moni tekee näin? Vastaukseksi ainakin itselleni tulee, että siksi ettei ihminen ole tyytyväinen siihen, mikä on ja haluaa olla joku muu.

Se, mikä huolestuttaa eniten, on anonyymikeskusteluissa monesti avoimesti esille tullut ajatus: Anonyyminä on OIKEUS sanoa mitä vain (lue loukata, uhata, haukkua, alistaa) ilman, että henkilöllisyys paljastuu. Häh? Jännä ajattelutapa. Tämä kertoo mielestäni paljon henkilön arvomaailmasta... Jos on mahdollisuus varastaa, ilman että henkilöllisyys paljastuu - voi varastaa? on oikeus varastaa? Entä kaikki muutkin rikokset? Sama juttu? Ja tätä kun pohtii laajemmin, se on pelottavaa. Sillä trollianonyymeja ei ole yksi eikä kaksi.

En myöskään käsitä mikä OIKEUS voi olla anonyymilla haukkuja ja solvata? Palstalla, jossa kirjoittelin ja jota luin, on pääsääntöisesti miehiä. Ja ne miehet haukkuvat naisia, toisiaan, julkkikisia. Ja heille on kovin hauskaa. Siellä on muutama todella mukavakin ihminen joukossa, jotka ilmaisevat mielipiteitään, mutteivät hauku. Mutta siitä OIKEUDESTA. Perustuslaki jo sinänsä kieltää kaiken tuollaisen, minkä saa palstalla lukea. Eli joidenkkin mielestä anonyymistatus antaa OIKEUDEN rikkoa lakia. Erikoinen ajattelumalli. Maailmankuvani muuttuu radikaalisti.

Kun oikeasti... ajattelin, että tuollainen katkeruus, haukkuminen, kateus ja kierous on ominaista naisille. Ei miehille. Naisten keskustelupalstoilta kaikki varmaan ovat kuulleet. Akat kun vallasta taistelee, vaikka se valta onkin palstavalta anonyymina, niin se on sota se. Tai jos akat miehiä alkaa haukkua, niin se on karmeaa kuunneltavaa. Akkoja kuitenkin ohjaa ukkoja enemmän tuo hormonitasapainon muutokset. Ajattelin aina, etteivät miehet ole tuollaisia. Mutta tiedättekö... ovat kyllä. Ainakin jotkut.

Ymmärrän, että sellaisille palstalle eksyy jonkin verran mielenterveyskuntoutujia tai jopa sairaita ihmisiä. Onko se sitten niinkin suuri ongelma, nuo mielenterveyshäiriöt...? Ja kun selailin eilen esimerkiksi erään palstak keskusteluja, aiheealueena kunnat. Niin jokaikisessä on joku haukkuja, ilkeä ja jopa uhkauksiakin esiintyy. Itseänikin on vastaavasti haukkuttu, ja kun tulin omalla nimellä esille ja pyysin kirjoittajan olemaan yhteydessä minuun suoraa ja haukkua vaikka kahvikupposen, jota hälle keitän, äärellä. Arvatkaa tuliko sitä yhteydenottoa. Ei. Kolme kuukautta olen odottanut jo. Haukut jatkuivat, joka kerta omalla nimellä ja yhteystiedoilla pyysin yhteydenottoa eikä kuulunut mitään. Ja näin noin 30 kertaa. Hmmm... mitähän kaikkea se ihmisluonteesta kertoo sellaista, jonka mun tulisi oppia?

Vastaus yksinkertainen: ÄLÄ LUE ANONYYMIPALSTOJA
Nyt lenkille koirien kanssa ja töihin :)

Hyvää maanantaita!

4 kommenttia:

  1. Sulla on fiksu näkökulma asioihin :)

    VastaaPoista
  2. Moi! mietin että haluaisitko tutustua, vaikutat mukavalle. Oon se mariel tuolta suomi24 joka kommentoi muutamaa suhun liittyvää ketjua, ihmettelen miten ne jaksaa sua tylyttää tuolla palstalla, minun mielestä kans törkeää tuommonen. :D laita mulle vaikka mailia jos huvittaa: mariel95-@hotmail.com . Jos et oo kiinostunu juttelemaan enemmän, niin hyvää kesän jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Täältähän minä sinut löysin pohdiskelemasta.. totta taas joka sana! Sanoisinko että paskahousuja löytyy joka lähtöön!!!

    VastaaPoista
  4. Hei, hyvä olet analysoimaan. Ei se vaadi mielenterveyskuntoutujan statusta, että alkaa hulluja kirjoitella nettipalstoille. Ei se vaadi hullun papereita. HYvää jatkoa.

    VastaaPoista

Sinkkuelämää

Eli suomeksi : minulle riitti. Suhteilu. Joksikin aikaa. Minulle tuli paha ähky. Mä en enää jaksa. Piste. Mikä ihme ihmisiä vaivaa? Ovatko...